Loading

Parikonsultoinnit – hedelmällisyyden tukeminen

Parikonsultoinnit - hedelmällisyyden tukeminen

http://holistinenravintoterapia.com/wp-content/uploads/2016/06/pexels-photo-28111-1170x514.jpg

Lapsettomuuteen liittyviä tekijöitä on monia. Joskus taustalla on endometrioosi, munajohdinvaurio, hormonaalisia häiriöitä tai miehen puolelta mm. spermavika. Lapsen saanti on monen pariskunnan haaveena ja näin ollen lapsettomuus saattaa tuoda mukanaan hyvinkin suurta surua.

Niin sanottua selittämätöntä lapsettomuutta esiintyy n. 25% lapsettomuustapauksista. Tällöin varsinaista syytä lapsettomuudelle ei saada selville. Tiedetään kuitenkin yleisesti, että näissä tapauksissa apuna saattaa toimia hyvät elämäntavat, ruokavalio ja normaali kehonkoostumus.

Ruokavaliolla, esim. hyvillä omega- 3 rasvahapoilla, voidaan tasapainottaa hormoonitoimintaa, joka edesauttaa raskauden mahdollisuutta. Sinkki puolestaan tukee siittiöiden laatua. Monipuolinen, mahdollisimman luonnonmukainen ruokavalio tukee fyysistä hyvinvointia yleisellä tasolla kun taas mielekäs kevyt liikunta ja vapaa-ajan harrastukset toimivat hyvinä stressinhallintakeinoina. Näin ollen terveellinen ravinto ja hyvät elämäntavat lisäävät raskaaksi tulemisen mahdollisuutta.

Parikonsultoinnin aikana terapeutti käy läpi sekä naisen että miehen ruokavalion ja elämäntavat sekä keskustellaan käytössä olevista lääkityksistä sekä mahdollisista sairausdiagnooseista. Ravintoterapian tavoitteena on optimoida yleinen terveyden tila ja sitä kautta tukea hedelmällisyyttä.

Ravintoterapia toimii mainiosti lapsettomuushoitojen rinnalla sekä ensi askeleena raskautta yritettäessä. Ruokavalio- ja elämäntapamuutoksia olisi syytä toteuttaa jo raskautta suunniteltaessa.