Loading

Ravintoterapia

Puhdas luonnonmukainen ravinto toimii hyvinvoinnin perustana. Ravinto tarjoaa ihmiselle välttämättömät rakennuspalikat ja saamme ravinnosta energiaa. Terveellisen ravinnon avulla voimme myös tukea monien sairauksien ja oireiden hoitoa ja myös pitkälti ehkäistä elitapasairauksien synty.

Länsimainen lääketiede keskittyy pitkälti yksittäisten sairauksien, oireiden ja kivun hoitoon lääkityksen avulla. Funktionaalinen lääketiede ja lääketiedettä täydentävät hoitomuodot kuten ravintoterapia pyrkivät kartoittamaan tekijät sairastelun ja oireilun taustalla. Useimmiten ravinnolla ja elämäntavoilla on suuri merkitys sairauksien synnyssä ja niiden ehkäisemisessä. Terve keho pyrkii luontaisesti säilyttämään sisäisen tasapainon (homeostaasin) mm. verensokeritasapainon, pH-tasapainon, normaalin verenpaineen ja kehon normaalin lämpötilan. Ihmiskeho on monien eri järjestelmien kokonaisuus eli ruonsulatusjärjestelmän oireet voivat heijastua esimerkiksi neurologisina ongelmina.

Holistisella tarkoitetaan kokonaisvaltaista. Vastaanotollani keskityn henkilöön kehon ja mielen muodostamana kokonaisuutena. Kehon fyysiseen hyvinvointiin vaikuttavat ravinnon lisäksi monet muut tekijät. Työllä, vapaa-ajan harrastuksilla, ihmissuhteilla, stressitasoilla ja unen laadulla on valtava vaikutus yksilön hyvinvointiin.

Holistinen ravintoterapia on turvallinen tukihoitomuoto, joka sopii lähes kaikille vauvoista vanhuksiin. Tarkoituksena on pitää yllä hyviä elämäntapoja ja ruokailutottumuksia ja tätä kautta tukea yleistä hyvinvointia. Ravintoterapeutti ei diagnosoi sairauksia ja pyrkii aina toimimaan yhteistyössä lääkärin kanssa. Ravinto- ja ravintolisäsuosituksia laadittaessa otetaan huomioon asiakkaan yksilölliset lähtökohdat (diagnosoidut sairaudet, lääkitykset, perheen terveyshistoria eli perimä).

Hyödynnän työssäni myös funktionaalista testausta. Saat kauttani mm. suolistopaneelit, DUTCH-testit tai geenitestit.

Ennen ensimmäistä konsultointia sinun tulee täyttää esitietolomake ja ruokapäiväkirja, jotka saat sähköpostitse tehtyäsi ajanvarauksen. Varaa aika tästä linkistä.

Ravintoterapialla voidaan tukea seuraavien sairauksien ja oireiden hoitoa:

YLIPAINO, II-TYYPIN DIABETES, MIGREENI JA PÄÄNSÄRYT,  ALHAISET ENERGIATASOT, KROONINEN VÄSYMYSOIREYHTYMÄ, UMMETUS, NÄRÄSTYS, RIPULI, MUUT SUOLISTO -JA VATSAVAIVAT, UNIONGELMAT, MASENNUS, LAPSETTOMUUS, KUUKAUTISKIERRON HÄIRIÖT, HAURAAT KYNNET JA HIUKSET, KESKITTYMISHÄIRIÖT, AKNE, PSORIASIS JA MUUT IHO-ONGELMAT, ALLERGIAT JA ASTMA, TOISTUVAT FLUNSSAT, FIBROMYALGIA, HIIVATULEHDUKSET, HORMONAALISET EPÄTASAPAINOTILAT