Loading

Ravintoterapia

http://holistinenravintoterapia.com/wp-content/uploads/2019/02/pexels-photo-957201-570x380.jpeg

Ravintoterapia

Ruokavalio-ja elämäntapasuunnitelmat sekä ravintolisäsuositukset

Ravintoterapian periatteet pohjautuvat luonnonmukaiseen, prosessoimattomaan ravintoon, sairauksien ja oireiden aiheuttajien kartoittamiseen, kehon eri järjestelmien toiminnan tukemiseen ruokavaliolla ja mahdolliseen funktionaaliseen testaukseen.

Ennen ensimmäistä tapaamista asiakas täyttää terveyskyselyn, josta tulisi ilmetä terveyshistoria sekä lääkitykset. Ravintokonsultoinnin aikana terapeutti esittää lisäkysymyksiä saadakseen kokonaisvaltaisen ja mahdollisimman kattavan yleiskuvan asiakkaan alkutilanteesta.

Vähintään yksi jatkotapaaminen on suositeltavaa. Jatkotapaaminen antaa mahdollisuuden arvioida ensimmäisen käynnin yhteydessä luodun ruokavalio- ja lisäravinnesuunnitelman toimivuutta sekä keskustella mahdollisten lisätutkimusten tarpeesta.

Ensimmäinen tapaaminen kestää 90 minuuttia ja jatkotapaaminen 60 minuuttia.

Ravintosuunnitelmat ovat aina yksilöllisiä ja tulokset vaihtelevat henkilöiden välillä. Terapeutin tehtävänä on ohjeistaa ja motivoida. Varsinainen muutos tapahtuu asiakkaan toimesta.

Toteutan ravintoterapiakonsultointeja myös englanniksi. Lisätietoja englannin kieliseltä sivustoltani www.wholisticfoodcoach.com

Ruokapäiväkirjan analyysi - 30 minuuttia

Ruokapäiväkirjan analyysi on tarkoitettu perusterveille henkilöille, jotka haluavat tukea esimerkiksi painonpudotukseen tai yleisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Jos sinulla on joku sairaus tai etsit yksilöllisempää ravintosuunnitelmaa, tulee sinun varata aika ravintoterapiaan.

Ruokapäiväkirjan analyysi tarjoaa sinulle:

  • Yleisen katsauksen ruokavaliosi hyvistä puolista ja heikkouksista
  • Arvion ruokavaliosi tarjoamasta energian määrästä sekä makro-ja mikroravintoainejakaumasta
  • Arvion annoskoosta ja ateriarytmistä
  • Terapeutin suosittelemat käytännön vinkit ruokailutottumusten muuttamiseen
  • Mahdollisuuden kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä ravitsemuksen asiantuntijalta
  • Pohjan terveellisen ruokavalioon